Juan Ponce: “Betoret es pren l’Ajuntament per un ‘cortijo’ on fer el que li dóna la gana sense respectar a res ni a ningú”

  • Ponce-vertCompromís per Vilamarxant denuncia l’opacitat de l’alcalde Vicente Betoret i el seu continu incompliment de les mocions aprovades i del reglament orgànic municipal.

“Betoret s’ha cregut que l’Ajuntament de Vilamarxant és el seu ‘cortijo'”. Així es va manifestar el portaveu del grup municipal de Compromís per Vilamarxant, Juan Ponce, una vegada acabat el Ple Ordinari de setembre, que va posar una vegada més de manifest l’opacitat de l’equip de govern del popularista Vicente Betoret en l’ajuntament de Vilamarxant, en incomplir una vegada més l’obligació de l’equip de govern de respondre per escrit a les preguntes presentades per l’oposició amb almenys 72 hores d’antelació a la celebració del Ple (art. 36.7.3 del ROM).

Segons Ponce: “de les 15 preguntes plantejades per Compromís amb 72 hores d’antelació, només 5 van ser contestades verbalment en el ple; les altres 10 tardaran almenys 2 mesos a ser contestades. I dic almenys perquè, per exemple, cap de les preguntes plantejades en el Ple de juliol han sigut contestades per escrit satisfactòriament”.

Les preguntes del mes de juliol van versar sobre el cost per als veïns del Butlletí d’Informació Municipal, “d’ús exclusiu per a l’autobombo de l’equip de govern, on es veta la presència de les forces polítiques de l’oposició”, així com sobre l’incompliment reiterat en aquest butlletí de la Llei d’Ús i Ensenyament del valencià en un municipi valencianoparlant.

Ponce afirma que “en les 128 pàgines dels 5 últims butlletins municipals que estan penjats en la web municipal, només 5 pàgines (menys del 4%) estan en valencià, la qual cosa demostra la desimboltura amb la qual menteix l’alcalde en el Ple en afirmar que “en el BIM s’usen ambdues llengües, indistintament, amb naturalitat”.

Les preguntes de Compromís de setembre pretenen desvetlar el cost total de les festes de 2014, el perquè de l’aparició de la Ràdio municipal en període preelectoral i la seua desaparició posterior, així com el nombre d’immobles del municipi exempts d’IBI i el que deixa de recaptar el municipi per aquesta exempció.

Compromís també denuncia l’incompliment per part de l’equip de govern de les mocions aprovades pel Ple municipal; en 2009 es va aprovar per unanimitat que la casa de fusta del riu fóra un Centre d’Interpretació del Parc Natural del Túria, amb dotacions i continguts ambientals, però s’ha convertit en un bar; en 2011 es van aprovar mesures per a evitar que ciclistes i genets circulen fóra de pistes forestals que no s’han desenvolupat. I al maig de 2013 es va acordar sol·licitar un informe als serveis tècnics municipals perquè “estudiaren i proposaren com realitzar un accés segur per a ciclistes i vianants al Polígon Industrial”, informe que a data d’avui no existeix.

I com respon l’alcalde a tot açò? Juan Ponce ho resumeix amb tristesa: “Ni contesta a les preguntes formulades per l’oposició, ni compleix les mocions aprovades en el Ple, ni presentarà un any més l’esborrany del Pressupost en el termini reglamentari. I ja van 15 anys”. Afortunadament, afegeix Ponce, “en les eleccions de 2015 els veïns de Vilamarxant podran donar carpetada a aquesta infausta etapa, encara que serà llavors quan hàgem d’enfrontar-nos a la realitat d’un endeutament acumulat durant tants anys de malbaratament”.

Esta entrada fue publicada en Vilamarxant. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s