Compromís reclama al Consell incrementar el nombre de brigades contra incendis

juan_ponce_nueva_investigacion_victimas_metro

El diputat de Compromís en Les Corts, Juan Ponce, ha assegurat hui que “els dos incendis que ha sofert el Parc Natural de la Serra Calderona este hivern han posat de manifest les grans deficiències que patim en quant a prevenció i extinció d’incendis”.

En els pressupostos de l’any 2011 es realitzà una dràstica reducció d’efectius i mitjans de prevenció i extinció d’incendis. En l’estiu del 2012 en el territori valencià patirem els pitjors incendis del que va de segle, amb més de 60.000 ha afectades. En l’any 2013, una climatologia excepcionalment benèvola ha permès que les carències no comportaren conseqüències tan greus com les de l’any darrere, però la tardor i l’hivern últims estan sent molt secs, i ja hem tingut incendis amb centenars de hectàrees cremades.

Segons denuncia Ponce “el problema és que només hi ha unitats de vigilància distribuïdes pel territori durant huit mesos a l’any, quan és imprescindible que de novembre a febrer també disposem d’este tipus de vigilància”.

“D’altra banda cal recuperar el nombre de brigades d’extinció de reforç que es contractaven fa uns anys i foren dràsticament reduïdes en 2011 com a conseqüència de les retallades generalitzades del govern del PP. Este augment del nombre de brigades comportaria que les intervencions davant els incendis foren més ràpides”.

Compromís anuncia la presentació d’una proposició no de llei en Les Corts per a instar el Consell a la contractació de les Unitats de Vigilància Forestal durant tot l’any i a la recuperar el número adequat de Brigades d’Extinció de Tragsa, considerant-se els efectius de l’any 2010, com els mínims per a protegir adequadament els nostres boscos.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Medi Ambient. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s