Compromís acusa al Consell d’actuar amb lentitud i sense contundència en el cas dels terratrèmols a Vinaròs

frakingEl diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha criticat la lentitud en la reacció del Consell amb els terratrèmols que afecten el Baix Maestrat i que, tot apunta, han estat provocats arran la posada en marxa del magatzem de gas anomenat “Projecte Castor”, enfront de la costa de Vinaròs. Pañella ha registrat una pregunta parlamentària per saber les mesures preses per la Generalitat per fer un balanç de l’impacte ambiental i també la seguretat de les persones després dels moviments sísmics registrats en la zona.

També, Pañella ha recordat a tots els grups municipals de Vinaròs, com els de les Corts que en el seu dia estaven d’acord amb el projecte, “que demanar responsabilitats ara també els inclou a ells, responsables polítics que votaren favorablement a un projecte al qual nosaltres sempre ens hem oposat perquè hem cregut que era molt perillós, cosa que es confirma amb els terratrèmols dels darrers dies”.

Cal recordar que en l’any 2008, el diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, va presentar una proposició no de llei en el parlament valencià perquè es reconsiderara la ubicació del magatzem de gas, la qual cosa va ser rebutjada pels vots del PP. Fa cinc anys, Pañella, ja va dir les conseqüències que tindria el projecte Castor, “afectant a l’agricultura, la ramaderia, la pesca i interferirà en l’orientació turística”. Al mateix temps, Pañella per aquell temps també va encoratjar a l’equip de govern de Vinaròs, “a apostar per altre tipus d’indústria que no perjudique a uns altres sectors productius del municipi”.

El parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha agraït el posicionament en contra que sempre ha manifestat el grup municipal i el col•lectiu del BLOC-Compromís de Vinaròs. “Des del primer moment no van vore que eixe projecte era bo per a la ciutat i per als seus veïns. Van rebre moltes pressions i van estar sols en la seua oposició, a la qual ara, que ja s’ha fet, ara que s’ha demostrat que és perillós, es vol sumar més gent. Benvinguda siga, però es podia haver evitat”, segons Pañella.

També, Compromís ha formulat fa temps preguntes en el Congrés dels Diputats, per conéixer els motius els excessius sobrecostos que ha tingut el projecte Castor, que passà de 500 milions d’euros a 1.300 milions. Segons Pañella, “caldria que es fera una auditoria externa per determinar què ha passat i depurar responsabilitats en un projecte que van vendre com una cosa magnífica, que donaria treball a 400 persones de la zona i ara ha resultat que, ni treballen 400 persones i, a més a més, els terratrèmols estan posant en perill a tota la comarca”.

Esta entrada fue publicada en Comunicats, Energia, Medi Ambient y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s