Ponce: “La incineració només busca el negoci, a més volum de residus més es lucraran les empreses”

Juan-PonceEl polèmic Pla Integral de Residus presentat per la Generalitat ha estat l’eix de les preguntes parlamentàries que el diputat de Compromís Juan Ponce ha presentat al Consell.

El diputat de Compromís, Juan Ponce, ha preguntat tant per la tecnologia d’incineració que s’utilitzaria com per les ubicacions, si es que es coneixen i ha remarcat “nosaltres ens oposem frontalment a aquesta nova irresponsabilitat del Consell, és la mesura més contaminant de totes, la creació d’aquestes plantes causarà un mal irreparable al medi”.

El diputat verd s’ha preguntat, “estem convençuts que darrere hi ha interessos lucratius i especulatius; ací no es tracta de promoure la cultura del reciclatge, més bé la de cremar-ho tot, i així quan més volum de residus s’hagen de cremar més beneficis obtindran les empreses concessionàries”.

“Hem de desenvolupar plans de reducció de residus en origen, reutilitzar, reciclar i fomentar la investigació i premiar les empreses que així ho facen” va afegir Ponce.

El diputat de Compromís ha advertit: “Ens juguem la contaminació de l’atmosfera, a més del sòl i subsòl, cal tindre en compte que la cendra contaminarà també cultius i zones agrícoles, per tant pot passar a la cadena alimentària”.

Des de Compromís, l’opció de la incineració és la forma més insostenible i perillosa de tractar els residus, ja que no els elimina, només els trasllada i dispersa, amb el risc per a la salut que suposa aquesta pràctica.

Esta entrada fue publicada en Medi Ambient, Residus, Residus Urbans y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s