Compromís-Elda proposa la celebració de plens amb un ordre del dia fixat per propostes ciutadanes

Els portaveus de Compromís Elda, José Joaquín García i Cristina Rodríguez, han proposat hui que “almenys cada sis mesos se celebren plens municipals on l’ordre del dia es fixe amb propostes ciutadanes, ja que és una manera de garantir realment la participació dels veïns i veïnes d’Elda en el govern local i d’assegurar el seu dret a la iniciativa ciutadana”.

García ha indicat que “després dels últims intents per part del nostre grup local d’utilitzar els mitjans establits per a participar en la gestió municipal, creiem necessari treballar en aquest tema, atès que l’equip de govern actual, encapçalat per Adela Pedrosa, està impedint totes les vies de participació arreplegades en l’Estatut Municipal de Participació Ciutadana”. García ha lamentat que “assumptes tan controvertits com el futur del Pepico Amat s’estiguen decidint d’esquena a la ciutadania”.

En l’esmentat Estatut Municipal de Participació Ciutadana s’arreplega la regulació dels Consells Sectorials com a òrgans complementaris, de caràcter assessor i consultiu i mitjà de participació en la gestió municipal. Aquests Consells Sectorials no s’han convocat en tot el que portem de legislatura, cosa que des de Compromís Elda s’ha denunciat en moltes ocasions durant aquests dos anys.

Per la seua banda, Cristina Rodríguez ha recordat que “el passat 13 de maig Compromís Elda va registrar una pregunta en l’Ajuntament dirigida a l’alcaldessa d’Elda, Adela Pedrosa, preguntant si el consistori elder tenia la intenció d’eliminar els residus que afloren en els marges del riu Vinalopó i d’evitar l’acumulació de nous abocaments”. Segons la portaveu, “mes i mig després encara no hem rebut resposta, i ja s’ha depassat el termini màxim de trenta dies establit per a açò”. Una cosa que, segons el parer de Rodríguez, “evidencia la falta de voluntat d’Adela Pedrosa i el seu equip de govern d’escoltar als elders, que fins i tot els porta a vulnerar l’Estatut Municipal”.

En aquest sentit, Rodríguez ha animat la ciutadania “a reivindicar els seus drets i exigir a l’equip de govern del PP que els respecte i fomente la participació ciutadana en els assumptes municipals” i ha apuntat que “quan un govern nega la participació i la transparència és perquè té coses que amagar”.

Esta entrada fue publicada en Comunicats, Transparència y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s