El Consell “no fa res” per minimitzar l’impacte de l’Alta Tensió entre Morella i Almassora

Juan-PonceEl diputat autonòmic de Compromís, Juan Ponce, ha demanat, mitjançant una pregunta parlamentària, explicacions al Consell per saber, des de les seues competències, i atenent que afecta zones de gran valor ambiental i espècies amenaçades del nostre territori, quines mesures pensava adoptar el Consell respecte la línia d’Alta Tensió entre Morella i Almassora.


La resposta donada pel Consell en boca de la consellera Bonig es limita a dir que l’òrgan competent per a la seua autorització és el Ministeri d’Indústria i qui ha d’autoritzar mediambientalment és el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. En aquest projecte la Conselleria ha participat en la fase d’informació pública i consultes i en l’Informe de Sostenibilitat Ambiental. Aquest informe, de 12 d’abril de 2011, fou remés a la Subdelegació del Govern, on es van assenyalar únicament condicions tècniques, i no mediambientals.

Ponce denunciava que Red Eléctrica de España (REE) projecta construir una línia elèctrica de doble circuit de 400 kW a les comarques del nord, des del municipi d’Almassora fins a Morella, travessant 17 termes municipals. Es tracta d’una línia de molta alta tensió (MAT) amb torres de més de 70 metres d’altura i una envergadura de quasi 30 metres (amb tallafocs de 50 metres) i una distància mitjana entre les torres de 450 metres.

Aquesta línia transcorre per una part pel LIC ‘Alt Maestrat de Castelló’ i podria afectar el LIC ‘Riu Bergantes’ i la ZEPA ‘L’Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallivana’, zones incloses en la Xarxa Natura 2000, així com per importants zones de pas d’aus migratòries. Igualment afectaria zones importants d’hàbitat de l’espècie Àguila de panxa blanca (Hieraaetus fasciatus), espècie en perill segons el Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades, el Catàleg valencià d’espècies de fauna amenaçades, o reflectit també en els Annexos II dels convenis de Berna i Bonn, i en l’Annex I de la Directiva d’Aus.

El Bergantes al seu pas per la Balma ( Foto: wikimedia.com)

L’avantprojecte i l’Estudi d’Impacte Ambiental (EIA) estan actualment al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient (MAGRAMA) per a la seua avaluació i emissió de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA). Una vegada obtinguda aquesta, es remetrà la documentació al Ministeri d’Indústria perquè emeta la resolució de l’Autorització Administrativa (AA). Fins que no es dispose de la DIA i de la AA, no se sotmetrà a informació pública per a al·legacions tant d’organismes com de particulars.

Fuente: http://www.laveupv.com

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Energia y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s