Ontinyent demana a la ciutadania “la màxima precaució” per evitar incendis forestals en Setmana Santa i Pasqua

L’Ajuntament d’Ontinyent, mitjançant la Regidoria de Medi Ambient, vol recordar a la ciutadania les mesures extraordinàries de prevenció d’incendis forestals establides per la Generalitat Valenciana per al període de Setmana Santa i Pasqua. D’aquesta manera, es recorda a tots aquells que visiten les zones forestals del terme en els pròxims dies festius que han d’extremar les precaucions per a evitar que es produïsquen incendis forestals “la cura de les muntanyes i la prevenció dels incendis forestals és responsabilitat de tots i es necessita la col•laboració de tots per a evitar que les masses forestals que es van salvar de l’incendi de 2010 puguen veure’s afectades per un succés semblant”, recorda el regidor de l’àrea, Fran Quesada.

L’Ajuntament d’Ontinyent i la resta de les administracions i unitats implicades en el “Pla de Prevenció i Extinció d’Incendis Forestals Pasqua 2013” realitzaran diverses tasques per atendre a les especials característiques d’esta època de l’any en relació amb la prevenció de les serres del terme. D’aquesta manera, les mesures de vigilància han augmentat, i independentment del nivell d’incendis decretat, entre el 24 de març i el 9 d’abril està prohibit la crema de marges de cultius o de restes agrícoles o forestals; la crema de canyes o matolls lligada a algun tipus d’aprofitament ramader, cinegètic o de qualsevol altre tipus; i les operacions de destil•lació de plantes aromàtiques, quedant en suspens totes les autoritzacions de cremes atorgades, així com les accions o activitats que contemplen els plans locals de cremes per a aquestos dies.

Respecte a les activitats d’oci, no existirà restricció en l’ús del foc en els llocs preparats i autoritzats dins de les instal•lacions recreatives forestals, sempre que l’alerta decretada no siga el nivell 3 (risc màxim d’incendis forestals). En eixe cas, quedaria prohibit fer foc, fins i tot en les àrees recreatives autoritzades.

Fran Quesada ha recordat que “Setmana Santa i Pasqua és una l’època de l’any en la qual es concentren un major nombre de visitants en les masses forestals d’Ontinyent i la Vall d’Albaida”, i que a més, són també uns dies en els quals a moltes segones residències i casetes de camp s’eliminen residus vegetals procedents de la neteja de jardins i horts, “d’ahí la necessitat de reforçar la col•laboració i la conscienciació de tota la societat”. El regidor de Medi Ambient ha demanat a la ciutadania que si alguna persona detecta un foc ha d’avisar el més ràpidament possible, al telèfon d’emergències 112.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Comunicats. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s