El pròxim 9 d’octubre fes-te escoltar

Estem en uns temps que són tan difícils com importants. Dies en els quals el silenci es vol interpretar com complicitat. Par això aquest 9 d’Octubre és fa especialment important fent-se escoltar, fent sentir la nostra veu i fer-la sentir alt i clar, sense complexos i convençuts del que volem. Des de l’optimisme i sense cap resignació, hem de dir que no ens agrada com s’estan fent les coses i que nosaltres tenim alternatives concretes i ganes de tirar-les avant.

La crisi que patim és en realitat una estafa. Un abús econòmic i polític que els sectors més poderosos de la nostra societat està perpetrat a costa dels més desafavorits. Les receptes, doncs, han de ser econòmiques però també polítiques.

Els índexs d’atur creixen i creixen, malmeten el nivell de vida de centenars de milers de valencians i valencianes que han vist com les seues oportunitats de viure dignament s’enfonsen en l’empobriment general. Ens anuncien cada dia noves retallades en els serveis públics i se’ns escapen entre els drets fonamentals ja siga en l’àmbit de la sanitat, de l’educació, de la cultura, de la comunicació i de les llibertats en general. Res de tot això té cap repercussió positiva en la reactivació de l’economia. Just el contrari, menys serveis porten a menys drets mentre creixen l’exclusió i la fractura social.

També l’abandonament de la protecció mediambiental ha provocat que aquest estiu s’hagen viscut uns incendis amb uns balanços de territori cremat i, fins i tot, de pèrdua de vides humanes, com ja no es recordava. Per contra, les evidències de la corrupció i el malbaratament dels recursos públics van acumulant-se cada dia que passa fins constituir la major senyal d’identitat de les institucions públiques sense que ningú pague per tantes malifetes.

El Partit Popular encapçala totes aquestes polítiques depredadores des del govern central, des de la Generalitat i des de la majoria d’institucions, mentre que el PSOE, coautor de moltes d’elles, comparteix el descrèdit creixent del sistema polític en general i del bipartidisme en particular.

Front la tossuderia del poder de disfressar de crisi el que no és més que un trasllat de renda des dels sector públics als privats, i davant la impossibilitat de que els anomenats sacrificis que es demanen siguen proporcionals a les rendes i el patrimoni de cadascú, la ciutadania està dient que ja en hi ha prou.

Creix el malestar de la gent que, cada vegada més, conscient de que els canals institucionals són carrerons sense eixida que només ajuden a consolidar tots els abusos existents, busca noves formes d’expressió per fer sentir les seues veus crítiques. Internet i el carrer són els dos grans eixos de mobilització, per això des del Govern s’està amenaçant amb tot tipus de multes als usuaris de les xarxes i per això també les manifestacions es tornen a omplir de policies que colpegen amb les seues porres als grups més actius, informats i compromesos de la nostra societat. Un sectors plens, sobretot, de gent jove que veu que res és com li havien promès i que, una vegada més, noten que els estan deixant sense futur.

És en aquest context en el que es viu un intent sistemàtic d’estendre la por entre la ciutadania que rebutja les polítiques vigents imposades pels mercats i que representen una estafa als drets de les persones. La criminalització dels moviments com la “primavera valenciana”, les protestes al Cabanyal, les concentracions a les grans capitals o les escridassades davant les entitats bancaries són la resposta del “regim” davant els descontents, un intent descarat de limitar la participació i descapçalar aquells sectors que qüestionen les actuacions dels governants.

Però cada dia es manifesta amb més intensitat la demanda de polítiques diferents. Unes polítiques veritablement participatives, que posen en el centre dels seus objectius a les persones i que busquen noves opcions que permeten generar una activitat econòmica sostenible i solidaria.

De manera significativa la coalició Compromís apunta a aquest nou optimisme, a aquesta no resignació, a aquesta confiança en les possibilitats i capacitats del poble valencià per superar els moments tan difícils als que ens han abocat els governs del PP i del PSOE sotmesos als dictats dels especuladors, els corruptes i els totpoderosos. Des d’Iniciativa-Verds/EE-EQUO fem una crida en aquest 9 d’octubre de 2012 a compartir aquesta confiança, a trencar la por i sumar voluntats a favor del canvi i de deixar darrere aquesta fase nefasta de la història del País Valencià. Per això convoquem a tothom a participar en la Manifestació del 9 d’Octubre. Ha de ser una manifestació rotunda, massiva i clara, que aplegue no a la majoria silenciosa sinó a la majoria social crítica i compromesa que no es resigna a perdre el present ni a veure hipotecat el seu futur.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Convocatòries y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s